BEN JIJ KLAAR VOOR DE
START  
VAN JOUW BEDRIJF?

Ik help je graag op weg!

startende ondernemers ondernemersplan rechtsvormen

Wat komt er allemaal kijken bij het opstarten van je bedrijf?

Als je van plan bent om te starten met een eenmanszaak, een samenwerkingsverband of met een rechtspersoon dan komen er veel zaken op je af die geregeld moeten worden voordat je van start kunt gaan. Het is zeer verstandig om de volgende zaken goed onder de loep te nemen:

Logo-footer-Stavenuiter

1. ondernemingsplan

Een ondernemersplan is belangrijk om voor jezelf een goed overzicht te hebben van alle onderwerpen die van belang zijn om gedegen met een eenmanszaak of samenwerkingsverband van start te kunnen gaan.

Ten eerste schrijf je een ondernemersplan voor jezelf. Mocht je tijdens je startfase een financiering bij de bank nodig hebben, is dit ondernemersplan een goede basis voor een eventuele aanvraag van de financiering.

Een voorbeeld van een goed ondernemingsplan kan je vinden op de site van de Rabobank.
Je kunt deze link vinden bij downloads.

Werkt bij voorkeur met:

Andere pakketten
alleen in overleg

2. ondernemingsvorm

 

De meest voorkomende ondernemersvormen zijn de eenmanszaak (met en zonder personeel) en de B.V. Maar er zijn er nog meer.

De keuze van een ondernemersvorm is afhankelijk van je persoonlijke situatie:

 

 • Hoe belangrijk is voor jouw je aansprakelijkheid?
 • Wat is fiscaal het voordeligst?
 • Hoe wil je de oudedagsvoorziening invullen?

 

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking; Ik vertel je graag waar je uit kunt kiezen en wat de voor en nadelen per rechtsvorm zijn.

Aangesloten bij

logo-register-belasting-adviseurs

Het Register Belastingadviseurs (RB) is een actieve en praktijkgerichte beroepsvereniging die de belangen behartigt van ruim 7500 aangesloten leden.

Dit gebeurt onder meer door intensief overleg met het ministerie van Financiën, de Belastingdienst en de andere beroepsorganisaties en door leden informatie en daadwerkelijke hulp bij de praktijkuitoefening te bieden.

Adviseurs die lid zijn van het RB beschikken over actuele vak- inhoudelijke kennis op het gebied van belastingadvies. Zij houden voortdurend hun kennis op peil door het lezen van vakliteratuur en het volgen van permanente educatie. U bent dus verzekerd van een up-to-date advies. Daarnaast zijn de leden gebonden aan beroepsregels en onderworpen aan tuchtrechtspraak.

3. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als jouw bedrijf voldoet aan de criteria van een onderneming moet je het bedrijf inschrijven in het Handelsregister. De kosten van de inschrijving is eenmalig € 50,- er is verder geen verplichte jaarlijkse bijdrage.

 

Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel ontvang je ook gelijk een BTW-nummer. Je hoeft hiervoor dus geen actie te ondernemen.

4. Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden helpen om conflicten te voorkomen.
Hierin staan de rechten en plichten voor je bedrijf. Bijvoorbeeld:

 • betalingstermijn
 • garantiebepalingen
 • levertijd
 • betaling
 • aansprakelijkheid

 

Ik raad aan om de algemene voorwaarden te deponeren bij de Kamer van Koophandel, zodat jouw klant altijd je algemene voorwaarden gelezen kan hebben. De kosten hiervan zijn jaarlijks maar €18,-. Je kan de algemene voorwaarden zelf opstellen, maar je kan ze ook door een advocaat of jurist laten opstellen. De laatste twee zijn uiteraard duurder, maar dan weet je wel zeker dat de voorwaarden juridisch dicht getimmerd zijn.

 

Ook is het heel handig om ze te vermelden op je website. De voorwaarden die de Kamer van Koophandel stelt voor de algemene voorwaarden kan je vinden bij downloads.

Verder is van belang:

 

 • Heb je al een bedrijfsnaam?
 • Heb je al contact opgenomen met een administratiekantoor?
 • Er moet een zakelijke bankrekening geopend worden.
 • Eventuele vergunningen en verzekeringen moeten aangevraagd worden.
 • Heb je al nagedacht over een logo, een website, een advertentie, briefpapier, visitekaartjes enzovoorts?

 

Met het nemen van de juiste stappen en beslissingen ben ik je graag van dienst.

Graag nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek.

Hierin kunnen we bespreken wat je wensen zijn en op welke
manier ik jou van dienst kan zijn.

Contact:

Stavenuiter Administratie
Irene Stavenuiter RB


Bezoekadres:

Nes 218
1693 CN Wervershoof
T. 0228 - 56 40 53